Editor de Text Compact pentru Windows, Utilizabil la Editarea Oricăror File Text [Text Files]

Versiune EditPad Lite în Română

EditPad Lite este un editor de text compact cu utilizare generalistă. EditPad Lite poate fi folosit pentru a edita orice filă care conţine text simplu (obişnuit). EditPad Lite are toate facilităţile esenţiale care fac foarte uşoară editarea de text. EditPad e disponibil în mai multe limbi, inclusiv Română.

EditPad Lite este gratuit pentru utilizarea personală. Utilizatorii din mediul de afaceri sau administrativ pot cumpăra o licenţă.

      
Doar US$ 29.95
Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10, şi 11
Satisfacţie 100% sau banii înapoi
free download

Un Editor de Text Compact

EditPad Lite are multe funcţii care fac editarea de text foarte convenabilă pentru tine. O parte din ele nu par prea impresionante la prima vedere, pentru că lucrează în fundal, dar în mod sigur le vei aprecia cînd vei avea nevoie de ele. Acestea sînt doar un mic număr din multele facilităţi ale lui EditPad Lite’s care fac editarea de text extrem de uşoară.

EditPad Lite poate edita text scris în orice alfabet suportat de Windows, inclusiv alfabete de la dreapta-la-stînga cum sînt cele Ebraic şi Arab sau alfabete complexe cum sînt cele ale limbilor Indiene. EditPad Lite poate de asemenea forţa textul scris de la stînga-la-dreapta să fie strict monospaţiat, chiar şi cînd se foloseşte un font care nu este monospaţiat, astfel încît coloanele să fie mereu aliniate perfect.

Dacă ai nevoie să tastezi anumite caractere speciale nedisponibile pe tastatură, poţi utiliza tabelul caracterelor din EditPad Lite pentru a le insera uşor prin dublu-clic. Poţi insera cu uşurinţă în documentele tale simboluri speciale precum acelea de marcă înregistrată sau de drepturi de autor (“copyright”), sau poţi introduce litere din limbi străine care nu pot fi scrise cu ajutorul mapării de tastatură aflate în uz. Dacă salvezi filele cu codarea Unicode poţi utiliza orice caracter tipografic cunoscut umanităţii.

EditPad Lite editează orice filă de tip text. Poţi deschide file text salvate pe calculatoare ce rulează Linux, UNIX and Macintosh sau chiar şi file ce provin de pe vechile PC-uri DOS ori megacomputerele IBM. EditPad Lite păstrează compatibilitatea filei cu aceste sisteme, în afară de situaţia expresă în care alegi să le converteşti. Nu te vei mai îngrijora că nu vei putea deschide o filă text, pentru că vei fi capabil să salvezi filele tale într-un format accesibil şi pentru persoanele care utilizează editoare de text mai puţin flexibile. EditPad Lite prelucrează finalurile de linie de tip DOS/Windows, UNIX/Linux şi Macintosh. Poţi deschide şi salva file text codate în Unicode (UTF-8, UTF-16 şi UTF-32), în orice codpagină [codepage] Windows, în orice codpagină ISO-8859, şi într-o varietate de codpagini DOS, KOI8 şi EBCDIC. Poţi de asemenea să converteşti conţinutul filelor în oricare dintre aceste codări.

Cu EditPad Lite poţi deschide şi edita mai multe file text [text files] în acelaşi timp. Nu există nici o limită. Multe din comenzile de editare ale lui EditPad Lite pot rula simultan pe toate filele deschise. Comută rapid între diversele file deschise făcînd clic pe taburile lor. Mergi înainte şi înapoi cu ajutorul comenzilor “poziţia de editare anterioară” şi “fila editată anterior”.

EditPad Lite posedă una din cele mai complete funcţii de căutare-şi-înlocuire din editoarele de text. Poţi găsi rapid partea din filă pe care vrei s-o editezi. Poţi evidenţia potrivirile şi face tot felul de alte operaţii legate de căutare. Efectuează instantaneu mai multe înlocuiri dintr-o dată într-o selecţie, într-o filă, într-un proiect, sau în toate filele şi proiectele. Foloseşte expresiile regulate şi opţiunile de adaptare a casetei literelor (majuscule/minuscule) pentru a efectua căutări şi înlocuiri dinamice şi complexe ale termenilor din text. Utilizarea avansată a funcţiei de căutare-şi-înlocuire din EditPad Lite poate automatiza operaţiunile de editare plictisitoare.

EditPad Lite foloseşte o Colecţie de Decupaje pentru a păstra cu uşurinţă la îndemîna ta o listă cu fragmente de text, gata de a fi inserate în fila editată. Un astfel de decupaj poate fi un cuvînt, o frază, trei paragrafe, o jumătate de carte sau orice doreşti. Decupajele pot consta şi din fragmente care să fie inserate “înainte” şi “după” textul selectat, adică la capetele acestuia.

Nu trebuie să-ţi mai faci griji în privinţa salvării filelor, pentru că acum ai la dispoziţie EditPad Lite cu opţiunile sale variate de autosalvare şi creare de conservări (copii de rezervă). Poţi alege cîte copii de rezervă vrei să păstrezi şi pentru cît timp. Istoria filelor îţi va arăta conservările făcute pentru fila curentă. Poţi să deschizi şi să compari conservările sau să salvezi copii de bornare (de etapă). EditPad Lite posedă o funcţie de dezexecutare şi reexecutare nelimitată a comenzilor care îţi permite să anulezi modificările făcute chiar şi după salvarea lor.

EditPad Lite va evidenţia adresele siturilor web (URL) şi adresele de poştă electronică din filele text. Poţi să deschizi cu uşurinţă un sit web făcînd dublu-clic pe adresa lui în EditPad Lite. Bineînţeles că poţi dezactiva această opţiune dacă nu o vrei.

EditPad Lite nu include în mod obişnuit un corector ortografic. EditPad Pro are însă un corector ortografic încorporat. Versiunea cumpărată de EditPad Lite include corectorul ortografic din EditPad Pro ca facilitate în plus faţă de versiunea gratuită. Listele de cuvinte folosite de corector sînt disponibile în mai multe limbi, inclusiv în română. Poţi să configurezi EditPad Lite astfel încît să arate cuvintele ortografiate greşit din fila curentă, din toate filele deschise, sau doar din textul selectat. Mai mult, poţi seta corectorul ortografic să se adapteze la tipul de scriere clasic (“sînt” şi “Î din I”) sau la cel academic (“sunt” şi “Î din A”), EditPad fiind singurul editor de text care permite acest lucru. Corectorul ortografic funcţionează perfect indiferent dacă diacriticele sînt scrise cu sedilă (Ş/Ţ) sau cu virgulă (Ș/Ț), o altă caracteristică întîlnită doar în EditPad. Activarea Corectării Ortografice în Timp Real face ca EditPad Lite să evidenţieze cuvintele scrise greşit pe măsură ce ele sînt tastate.“I have just downloaded your application and I must say that I am delighted. As a software developer myself - your application is easy to use, extremely well thought-through and I will continue to use it for editing my own development scripts.”
— James Laing
  13 September 2011, United Kingdom
“I have been remiss in not sending this email sooner. I was turned on to EditPad Lite by a fellow coworker years ago. At the time, I did not anticipate how dependent I have become on this wonderful piece of software. I could not count the ways it has helped me.”
— Nick McCusker
  23 March 2011, Colorado, USA

Descarcă EditPad Lite în Română

Versiune cu Licenţă Completă

Dacă ai cumpărat deja EditPad Lite, poţi să descarci ultima versiune tastînd mai jos adresa de e-mail şi ID-ul de utilizator EditPad Lite. Dacă ai pierdut ID-ul, tastează adresa de e-mail şi lasă gol cîmpul “ID Utilizator”. Vei primi un mesaj e-mail cu ID-ul de utilizator. Versiunea 7.6.7, lansată pe 2019-12-10.

Descărcarea include softul EditPad Lite în Română. Fila de ajutor [help file] este în Engleză.

Adresa E-mail:
ID Utilizator EditPad Lite:

Versiune Gratuită pentru Utilizare Personală

EditPad Lite este gratuit doar pentru utilizarea personală, necomercială. Dacă foloseşti EditPad Lite acasă sau la şcoală pentru activităţi care nu produc bani, poţi descărca versiunea gratuită de EditPad Lite fără a fi nevoie de vreo plată sau înregistrare.

Descărcarea include softul EditPad Lite software în Română. Fila de ajutor [help file] este în Engleză.

Descarcă EditPad Lite RO (9.2 MB)